Actualitate

Răsturnare de situație la Bruxelles. Se complică lucrurile pentru Kovesi. Detalii bombă

Chiar dacă contracandidatul Laurei Codruța Kovesi s-ar retrage, ea nu ar rămâne candidat unic la șefia Parchetului European.

Claude Moraes, președinte al Comisiei de Libertăți din Parlamentul European și membru în echipa de negociere pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European a explicat, în exclusivitate, pentru Antena 3 procedura de numire a viitorului șef al parchetului.

„Vom vedea ce se întâmplă, dar a fost interesant că dl. Bohnert, candidatul francez, a primit un post important în Franța. așa că au fost discuții că el ar trebui să renunțe la această candidatură și că ar trebui să rămână candidatul român ca lider al Parchetului European, dar investigația noastră arată că el este încă în cursă și că trebuie să avem mai mult de un candidat pentru post.

Nu se poate ca acea poziție să fie dată, în conformitate cu legile așa cum le înțeleg eu, unui candidat unic, care să fie numit automat. S-a discutat în presă despre asta, dar eu înțeleg așa.. Regulile sunt foarte clare. Trebuie să fie un candidat al Consiliului și un candidat al Parlamentului. Nu se poate să avem un singur candidat doar pentru că unul dintre ei a fost numit în altă funcție”, a spus Claude Moraes, într-un interviu acordat postului de televiziune.

 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *