Actualitate

Războiul Stoianogo – Morari continua! Procurorul general a susținut un nou briefing de presă

 „Prima, principala și unica țintă în acest război contra corupției am devenit chiar eu – procurorul general, Alexandr Stoianoglo”. Asta a declarat luni, 4 octombrie, șeful Procuraturii Generale (PG), Alexandr Stoianoglo, care, în cadrul unei noi conferințe de presă a declarat că a decodat și descifrat corespondența de pe unul din telefoanele utilizate de către fostul șef al Procuraturii Anticorupție (PA) Viorel Morari, acuzând că acesta a expediat informații „reprezentanților puterii pentru a decredita imaginea PG”.

În discursul său de câteva pagini, Stoianoglo susține că fostul șef al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a fost cel care a expediat informații „reprezentanților puterii pentru a manipulat opinia publică și mai continuă să o facă pentru a discredita activitatea Procuraturii și a procurorului general”.

„Investigând dosarul împotriva principalului mafiot din istoria Procuraturii Republicii Moldova – fostul șef al Procuraturii Anticorupție, am reușit, în condiții legale și cu suportul experților EUROPOL, să decodăm și să descifrăm corespondența de pe unul din telefoanele utilizate de către Viorel Morari. Datele pe care am reușit să le analizăm demonstrează clar cum și cu ajutorul cui, fostul șef al Procuraturii Anticorupție a manipulat opinia publică și mai continuă să o facă pentru a discredita activitatea Procuraturii și a Procurorului General. Descifrările oferite de EUROPOL devoalează esența concursului la funcția de Procuror General, organizat de ”oamenii buni”, arată cum puterea vede activitatea Procuraturii, ce fel de Procuror General și-au dorit și cel mai important, de ce se aspiră atât de mult la acest fotoliu. Așadar, în septembrie 2019, fiind restabilit în mod ilegal în funcția de Procuror Anticorupție, Viorel Morari s-a aflat într-o comunicare strânsă cu reprezentanții puterii de atunci, consultându-i și oferindu-le serviciile sale, lucruri incompatibile cu statutul de procuror”, menționează Stoianoglo în discursul lui.

Discursul integral al procurorului general:

 https://www.zdg.md 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *