ActualitateExterne

Reacția rebelilor houthi din Yemen, după uciderea lui Saleh Al-Arouri

Forțele rebele houthi din Yemen au condamnat uciderea unui înalt oficial Hamas la Beirut, calificând-o drept o “crimă brutală şi lașă”, informează Rador Radio România.

Într-o declarație, biroul politic al grupării houthi a acuzat Israelul de comiterea atacului în care a fost ucis oficialul de rang înalt al Hamas Saleh Al-Arouri. Israelul a negat că ar fi responsabil pentru atac, Mark Regev, consilierul principal al premierului Benjamin Netanyahu, declarând pentru NBC News că Israelul nu are “niciun comentariu” cu privire la evenimentele de marți din Beirut.

Rebelii houthi l-au descris pe Saleh al-Arouri ca fiind un “lider” al rezistenței palestiniene, exprimându-și sprijinul pentru ca răzbunarea să fie îndreptată împotriva Israelului. Rebelii houthi şi gruparea Hamas au un susținător comun, Iranul, care este suspectat pe scară largă că oferă asistență extinsă ambelor grupări.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *