Actualitate

Republica Moldova va primi 2 milioane de euro pentru dezvoltarea localităților

Potrivit unui comunicat de presă al reprezentanței Băncii Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW) la Chișinău, tipologia proiectelor câștigătoare este diversă, de la proiecte de reparație a grădinițelor și școlilor sportive, de amenajare a zonelor de odihnă, până la cele de pavare a trotuarelor și de instalare a sistemelor de iluminat stradal.

Potrivit Mariei Flachsbarth, secretar parlamentar de stat al Ministerului de Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei, chiar dacă Moldova stă în fața unor mari provocări și există sate în care oamenii nu au acces la apă potabilă și obiecte de infrastructură modernă și există oameni care văd puține perspective aici, există și multe persoane care sunt preocupate de soluționarea problemelor existente. „Doresc să vă asigur că ministerul pe care îl reprezint, dar și Germania, vă vom sta alături și vă vom susține”, a spus Maria Flachsbarth în cadrul vizitei de lucru întreprinse în Moldova în perioada 2-3 august.

În cadrul proiectului „Infrastructură Socială și Eficientă Energetică” au fost realizate un număr total de 210 proiecte de dezvoltare comunitară în localități cu o populație de până la 20 de mii de locuitori din 20 de raioane din sudul și nordul Republicii Moldova, cu o valoare totală de 9,65 milioane de euro. Programul a fost lansat în anul 2003 de către Guvernul Federal al Germaniei, fiind gestionat de către Banca Germană pentru Dezvoltare, KFW și Fondul de Investiții Sociale din Moldova. 

Sursa: ipn.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *