UE / Nato

Republica Slovacă va avea AMBASADĂ la Chișinău

Agenda vizitei include întrevederi cu şeful statului, Nicolae Timofti, Preşedintele Parlamentului, Igor Corman, Prim-ministrul Iurie Leancă şi ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, Natalia Gherman.

Având în vedere că Slovacia este un susţinător şi promotor activ al dialogului RM-UE, elementul de bază al discuţiilor îl va constitui agenda europeană a RM, inclusiv implementarea prevederilor Declaraţiei comune privind cooperarea bilaterală în domeniul integrării europene, precum şi progresele realizate de ţara noastră în contextul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius.

Pornind de la faptul că vizita oficialului slovac are loc în contextul aniversării a 20 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice cu Slovacia, subiectele agendei bilaterale vor fi prioritare în cursul discuţiilor cu oficialii moldoveni.

Drept dovadă a unei relaţii tot mai strânse între cele două ţări şi a angajamentului Slovaciei de a dezvolta în continuare colaborarea de substanţă cu ţara noastră, luni, 8 iulie, va avea loc deschiderea Ambasadei Republicii Slovace la Chişinău, eveniment la care va participa ministrul Miroslav Lajčák.

Timpul.md (A.G.) via Moldpres 

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *