Culinar.md

Rețetă de toamnă: Dulceaţă de prune

Delicioase, suculente si carnoase, prunele au un continut scazut de calorii, mai exact 46 calorii la 100 g. si nu contin grasimi saturate, cu toate acestea, ele contin numerosi compusi chimici benefici, minerale si vitamine.

Prunele au numeroase beneficii pentru sanatate, cum ar fi: fibre dietetice, sorbitol si isatin, care sunt recunoscute pentru ca ajuta la reglarea functionarii sistemului digestiv si ameliorarea constipatiei.

Mod de preparare

Pentru început, spală bine prunele, apoi taie-le în jumătate şi scoate-le sâmburii. Mai taie o dată prunele cubuleţe. Într-o cratiţă amestecă prunele cu zahărul, apa şi beţişorul de scorţişoară. Pune-le să fiarbă împreună şi amestecă din când în când.

Lasă-le pe foc mic până când fructele s-au înmuiat bine şi au scăzut, iar lichidul s-a transformat în sirop. Scoate beţişorul de scorţişoară şi aruncă-l. Pune dulceaţa în borcane pe care o să le acoperi cu capace care să se închidă ermetic.

Gata, vei avea peste iarnă o delicatesă perfectă pentru clătitele de dimineaţă. Poftă bună!

Notă: Răspândite în Europa încă de pe vremea romanilor, prunele atrag întotdeauna atenţia prin culoarea lor unică, violetă, reuşind de fiecare dată să se prezinte ca un aliment energizant şi tonic pentru întregul organism.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *