Culinar.md

(REȚETA ZILEI) Chifteluţe de post cu dovlecei

Ingrediente:

1 kg de dovlecei 
2 legături de mărar 
1 legătură de ceapă verde 
ulei de floarea soarelui 
200 grame de făină sau pesmet 
sare, piper

Mod de preparare:

Dovleceii se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoare

Produsul obţinut se pune la scurs într-o sită şi se presează pentru a elimina apa în exces

Se toacă mărunt ceapa, mărarul, şi se adaugă la dovlecei

Compoziţia se condimentează cu sare şi piper după gust şi se modelează sub formă de chifteluţe

Acestea se dau prin pesmet sau făină (la alegere), şi se pun la prăjit în tigaia cu ulei, la foc mediu

Chifteluţele se pot servi cu un sos de muştar, obţinut prin diluarea muştarului cu puţină apă, ulei şi o linguriţă de oţet

Poftă bună!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *