Culinar.md
Rețeta zilei: Chifteluţe de post cu dovlecei
Ingrediente:
1 kg de dovlecei
2 legături de mărar
1 legătură de ceapă verde
ulei de floarea soarelui
200 grame de făină sau pesmet
sare, piper
Mod de preparare:
Dovleceii se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoare
Produsul obţinut se pune la scurs într-o sită şi se presează pentru a elimina apa în exces
Se toacă mărunt ceapa, mărarul, şi se adaugă la dovlecei
Compoziţia se condimentează cu sare şi piper după gust şi se modelează sub formă de chifteluţe
Acestea se dau prin pesmet sau făină (la alegere), şi se pun la prăjit în tigaia cu ulei, la foc mediu
Chifteluţele se pot servi cu un sos de muştar, obţinut prin diluarea muştarului cu puţină apă, ulei şi o linguriţă de oţet
Poftă bună!