Culinar.md

Rețeta zilei. Îngheţată de casă cu vanilie

Ingrediente
2 căni de smântână
1 cană de lapte integral
3/4 cană de zahăr
un vârf cuţit de sare
1 păstaie de vanilie
6 gălbenuşuri de ou
3/4 linguriţă de extract de vanilie

Mod de preparare

Acesta reţeta de îngheţată cu vanilie am vrut să o fac cu câteva săptămâni în urmă, dar timpul nu mi-a permis. Chiar dacă nu sunteţi fani ai îngheţatei cu vanilie ci a celei cu cacao, această îngheţată cu vanilie este dea dreptul irezistibilă. Desigur dacă doriţi se poate folosi că topping ciocolată topită sau câteva linguri de fructe din compot prospăt sau fructe proaspete aşa cum am făcut eu aici, dar o astfel de îngheţată poate fi servită că atare.

Că orice altă reţeta de îngheţată, şi această trebuie preparată cu o zi înainte de a fi servită, pentru a avea timp suficient să îngheţe.
Deşi la început o să vi se pară complicat de preparat, nu este deloc atât de greu cum pare.

Într-o cratiţă pus la foc mediu, combinaţi o cană de smântână împreună cu lapte, zahăr şi sare, amestecând până când zahărul se dizolvă în totalitate. Desfaceti păstaia de vanilie, scoateţi seminţele, le puneţi la amestecul de mai sus şi acoperiţi cratiţă.

Luaţi vasul de pe foc şi lăsaţi deoparte, la temperatura camerei, timp de 30 de minute. În acelaşi timp, se toarnă şi celălalt pahar de smântână.

Într-un bol mediu, amestecaţi împreună gălbenuşurile de ou până la albire. Turnaţi încet şi treptat acest amestec la cel de smântână şi se bate până la omogenizare, apoi se toarnă din nou în cratiţă.

Aşezaţi cratiţă la foc mediu şi se amestecă în mod constant cu o lingură de lemn. Odată ce compoziţia începe să se îngroaşe, îndepărtaţi vasul de pe foc.

Se toarnă crema obţinută printr-o sită cu ochiuri fine şi se adaugă şi extractul de vanilie. Puneţi vasul cu crema deasupra unui bol cu apă rece până când crema ajunge la temperatura camerei. Daţi la frigider şi lăsaţi să îngheţe, pentru opt ore sau chiar peste noapte.

Mod de servire
Serviţi îngheţată cu vanilie că atare sau alături de o felie de prăjitură

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *