Culinar.md

(REȚETA ZILEI) Pizza la tigaie

La început se credea că roşiile erau otrăvitoare, dar încet-încet acestea au intrat în obiceiurile de consum ale europenilor, iar în secolul XVIII sosul de roşii a început să fie folosit că şi topping pentru pizza.

În acele vremuri, pizza era o mâncare a săracilor, fiind consumată cu precădere în zona oraşului Napoli, în Italia. Blatul era acoperit cu sos de roşii, ulei de măsline, mozzarella, usturoi, busuioc, oregano sau peste. Pizza se vindea trecătorilor, la tarabe, în aer liber. În 1830, prima pizzerie din Napoli, a început să vândă pizza în cadrul unui restaurant. Popularitatea preparatului a început să crească şi prin intermediul turiştilor care vizitau Napoli şi care doreau să încerce acest fel mâncare.

Cele mai populare feluri de pizza în Italia, erau pe atunci, şi au rămas până astăzi, Pizza Marinată şi Pizza Margherita. Pizza Marinată şi-a luat numele de la cele care au preparat-o pentru prima dată – soţiile pescarilor (la marinată = soţie de pescar în italiană).

Rețeta

Ingrediente
Aluat pentru pizza sau pâine sos de tomate oregano,busuioc usturoi pudra sare,piper 1 lingură ulei de măsline extra virgin cârnaţi caşcaval
Mod de preparare

Pizza la tigaie este o reţeta de pizza deosebită. Pentru această reţeta culinară trebuie să folosiţi aluat pentru pizza sau pâine. Se întinde o foaie rotundă pentru pizza. Se pune în tigaie şi se acoperă cu capacul.

Se ţine cam 4 minute şi se întoarce pe partea cealaltă.

Se întinde sosul făcut din pastă de tomate, oregano, busuioc, usturoi pudra, sare, piper şi uleiul de măsline.

Se aşează feliile de cârnaţi şi apoi caşcavalul ras. Se acoperă şi se mai ţine cam încă 4 minute.

sursa: culinar.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *