Reţete cu ouă fierte

Salată orientală
300 g bacon sau costiţă afumată 
8 cartofi 
1-2 cepe 
3 ouă fierte 
1 roşie tăiată cubuleţe 
măsline 
sare 
piper 
ulei 
oţet

Mod de preparare: 
Fierbeţi cartofii în coajă, când sunt gata îi decojiti şi îi tăiaţi cuburi, apoi tocaţi ceapă, tăiaţi măslinele şi baconul în funcţie de preferinţe, adăugaţi-le pe toate într-un vas şi amestecaţi uşor să îşi menţină formă. Condimentati bine şi adăugaţi ouăle şi roşiile tăiate după gust. Opţional puteţi adaugă şi puţină maioneză. 
Cartofi franţuzeşti
1 kg cartofi roşii 
300 g brânză telemea de oaie 
6 ouă, 3 fierte şi 3 crude 
100 g unt 
100 g caşcaval 
100 ml smântână
Mod de preparare: 
Se fierb cartofii în coajă şi mai apoi jumătate se taie rondele şi cealaltă jumătate se pasează cu ajutorul unui mixer. Într-o tavă bine unsă cu unt se aşează primul străd de rondele, peste care se adaugă piureul amestecat cu brânză rasă de oaie şi ouăle crude. Cele trei ouă fierte (puteţi folosi şi cantităţi mai mari) se taie rondele şi se aşează deasupra, apoi veniţi cu ultimul strat de cartofi rondele.