Culinar.md

Rețete de post

Pizza de post
Pentru pizza veți avea nevoie de 500 de grame de făină, un pliculeţ de praf de copt, trei linguri de ulei, o jumătate de linguriţă de sare și 250 de mililitri de apă călduţă.

Ingrediente pentru umplutură: 100 de grame de ciuperci champignon feliate, cinci linguri de sos de roşii, un dovlecel feliat, o vânătă tăiată felii, doi căţei de usturoi tăiaţi mărunt, un ardei gras roşu tocat, două roşii medii feliate, o ceapă mare tăiată rondele, sare, piper şi mirodenii după gust.
Pentru a pregăti pizza, preîncălzește cuptorul la 180 de grade, apoi amestecă într-un bol făina, sarea, praful de copt, uleiul şi apa. Se frământă bine, până când se obţine un aluat omogen. Dacă este nevoie, mai poţi adăuga apă, dar ai grijă ca aceasta să fie călduţă. Când aluatul este gata, începe asamblarea propriu-zisă a preparatului. Aşază blatul în tavă, având grijă să foloseşti hârtie de copt dacă nu ai o tavă ceramică, pentru ca pizza să nu se ardă. Apoi, unge aluatul cu sosul de roşii şi aşază deasupra legumele feliate şi tocate: ciupercile, dovlecelul, vânăta, usturoiul, roşiile, ceapa. Presară sarea, piperul şi mirodeniile după gust. Poţi folosi oregano, busuioc sau orice alt ingredient exotic preferat.
Pizza de post trebuie să stea la cuptor timp de 30 de minute. Când timpul a trecut şi blatul este încă fierbinte, îl poţi orna cu brânză tofu.

Ciuperci umplute
Ingrediente: 6-7 ciuperci, o ceapă medie, 1-2 roşii medii, un cartof, mărar.
Ciupercile se curăță de pielițe şi de codiţe. Se scobesc apoi bine şi se aşază pe o tavă. Ceapa trebuie tăiată foarte mărunt, pentru a nu se simţi foarte mult. Roşiile trebuie, de asemenea tăiate în cubuleţe mărunte. Cartoful va fi ras şi scurs foarte bine. Mărarul se alege şi se toacă foarte bine. Poţi toca, dacă doreşti şi codiţele ciupercilor. Când toate ingredientele sunt pregătite, poţi începe să prepari umplutura. Într-un bol pune ceapa, roşiile şi codiţele de la ciuperci şi amestecă foarte bine. Adaugă cartoful şi mărarul şi potriveşte de sare şi piper. Amestecă timp de un minut compoziţia. După aceasta, ia fiecare ciupercă în parte şi umple-o. Odată umplute toate ciupercile, pune puţin ulei într-o tavă şi aşază-le. Dă-le la cuptor pentru aproximativ 10 minute.

Mâncare de castraveți
Iar, în cazul în care nu mai ştii ce mâncare de post să găteşti, noi îţi propunem să încerci mâncarea de castraveţi de post. Castraveţii conţin multe vitamine şi minerale şi au puternice proprietăţi antioxidante.
Ingrediente necesare: 500 gr castraveţi, două cepe, două linguri de făină, o lămâie, patru roşii, ulei, mărar, sare, piper.
Mâncarea de castraveţi se prepară timp de 10 minute și se gătește timp de 25-30 minute.
Curăță castraveţii de coajă şi de seminţe. După ce îi tăi cubuleţe, pune-i la fiert în apă cu puţină sare. Toacă ceapă mărunt şi pune-o la călit. Când observi că a devenit aurie, adaugă făină, roşiile tăiate felii, castraveţii fierţi pe care i-ai scurs bine, mărarul tăiat mărunt şi pui sare şi piper după gust. Torni şi sucul de la o lămâie apoi pui mâncarea la cuptor timp de 20 minute.

Poftă bună!

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *