Politică

(REVISTA PRESEI) Frauda de la BEM în care sunt implicate rudele lui Filat, investigată şi anchetatori din România. ”Moldova se află în mijlocul unei MARI FURTUNI”

"Au fost depistate probe, inclusiv şi materiale şi purtători de informaţii care vor fi anexate la cauza penală. Aceste probe demonstrează implicarea agentului economic vizat în schema de spălare de bani, inclusiv şi cu bani obţinuţi din mijloace de creditare de la BEM. În paralel, colegii noştri din România efectuează investigaţii în privinţa persoanelor şi întreprinderilor vizate în cadrul acestui dosar penal", a declarat şeful Direcţiei Urmărire Penală a CNA Bogdan Zumbreanu, citat de publika.md.

Ofiţerul CNA a spus că s-au depistat materiale şi supoprturi informaţionale care probează implicarea firmei în cazul de fraudare de la Banca de la Economii: "Este vorba de informaţii care au atestat suspiciuni rezonabile de implicare a unor companii rezidente din RM în scheme de spălare de bani ceea ce este în legătură inclusiv cu BEM".

Fostul prim-ministru Ion Sturza a comentat pe pagina sa de Facebook, la câteva ore după ce nepotul lui Filat, Vladimir Rusu, administrator al companiei Caravita, dar și tatăl acestuia – Ion Rusu -, au fost reținuți de CNA pe un termen de 72 de ore. În opinia sa, aceste acțiuni nu sunt decât o metodă de intimidare psihică în procesul de negocieri pentru formarea unei coaliții pro-europene.

„nu intenționez să mă amestec în actul de justiție, dar reținerea unor rude apropiate ale unor politicieni, în pline negocieri, este o formă, fără de precedent, de intimidare psihică. Justițiarii nu trebuie să facă politică!", a mai subliniat Ion Sturza, citat de deschide.md.

Totodată, Sturza a îndemnat actorii politici să constituite cât mai rapid o alianță de guvernare și să învestească un nou Guvern.
„Nu avem timp! Riscăm să rămânem fără salarii, pensii, în imposibilitate chiar de a face intervenții chirurgicale de urgență, și pe întuneric la propriu. Țara trebuie guvernată. Guvernată nu de iluzii, ci de cei care au primit, fie și cam blejit, mandatul poporului la alegeri", a punctat Sturza.


sursa: deschide.md/publika.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *