Economie

Rezervele de stat, completate cu 3.155 tone de cărbune. În acest scop, Guvernul alocă circa 35,7 milioane de lei

Rezervele de stat vor fi completate cu o cantitate de 3.155 tone de cărbune, în contextul riscurilor existente în privinţa securităţii aprovizionării Republicii Moldova cu energie electrică şi gaze naturale. În acest scop, din fondul de rezervă al Guvernului, vor fi alocate circa 35,7 milioane de lei. O decizie în acest sens a fost aprobată, joi, 1 septembrie, de Executiv, transmite TV8.md.

Suma necesară pentru completarea rezervelor de stat a fost calculată reieșind din prețul mediu pentru o tonă de cărbune, precum și din cheltuielile pentru recepționarea și păstrarea până la finele anului curent.

Ulterior, procedurile de achiziții a cărbunelui vor fi desfășurate de Agenția Rezerve Materiale a Ministerului Afacerilor Interne care va realiza de asemenea, recepționarea, stocarea și păstrarea acestuia în rezervele de stat, conform legislației. 

Proiectul menționat face parte din măsurile de prevenire și atenuare a impactului crizei energetice și securității aprovizionării cu resurse energetice a Republicii Moldova în caz de limitare a furnizării de gaze naturale, prin asigurarea cu resurse energetice alternative pentru sezonul de încălzire.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *