Sport

(REZULTAT ISTORIC) Zimbru Chișinău a ajuns pentru prima dată în play-off-ul Ligii Europa

Zimbru a pierdut meciul retur de la Chişinău cu 0-1, însă s-a calificat în următoarea rundă datorită victoriei din meciul tur şi golurilor marcate în deplasare.

Zimbru Chişinău a început mai bine partida retur de la Chişinău cu Grodig din turul trei preliminar al Ligii Europei. În faţa a 10.000 de spectatori, Amani a ratat prima mare ocazie a gazdelor. Atacantul a şutat puternic din afara careului, însă balonul a trecut puţin pe lângă poartă.

În repriza secundă, Dedov a ratat o nouă ocazie de deschide scorul, însă a trimis mingea pe lângă vinclu. Grodig a reuşit să marcheze singurul gol al meciului în minutul 84 prin Djuric. Chiar dacă a pierdut cu 0-1, Zimbru s-a calificat în play-off-ul Ligii Europei după victoria cu 2-1 din meciul tur şi datorită celor două goluri marcate în deplasare.

„Orice echipă ar juca doar ca să menţină rezultatul, dacă nu este peste adversar. Noi nu suntem la un nivel mai înalt decât Grodig. Dacă nouă nu ne convenea rezultatul, noi atacam şi adversarul se apără”, a declarat antrenorul Zimbrilor, Oleg Kubarev.

„Un rezultat istoric pentru noi. Am obţinut calificara cu mare greu, însă am reuşit. Am avut acest scop. Am sacrificat un joc frumos, dar am obţinut rezultatul dorit”, a spus căpitanul Zimbrilor, Iulian Erhan.

„Am avut aceeaşi problemă pe care o au majoritatea echipelor care evoluează în cupele europene. Nu am putut să fructificăm ocaziile. Trebuia să marcăm chiar dacă nu am avut atât de multe ocazii. Până la urmă, a fost un meci bun”, a susţinut antrenorul formaţiei Grodig, Michael Bauer.

După ce arbitrul a fluierat finalul meciului, jucătorii celor două formaţii s-au încăierat şi au fost la un pas de o bătaie generală. În urma incidentelor, căpitanul austriecilor Tomi Correa a fost eliminat, iar Ion Jardan a primit un cartonaş galben.

Zimbru a devenit prima echipă din Moldova care a trecut de trei adversari în preliminariile Ligii Europei. 

SURSA: PUBLIKA.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *