Politică

Ridicarea imunității deputatului Vlad Filat: între RĂZBUNARE politică și INTERESELE statului

Deputatul PLDM, Valeriu Ghileţchi, susţine că a fost încălcată procedura de ridicare a imunităţii parlamentare a lui Filat. „Au fost comise o serie de încălcări procedurale. Este evident că a avut loc o răzbunare politică. Cred că avocaţii vor folosi cu succes aceste încălcări în apărarea lui Filat”, a spus Ghileţchi.

De altă părere este deputatul PD Sergiu Sîrbu. „Nu s-a încălcat nimic. Parlamentul nu a avut niciun drept să respingă demersul procurorului, mai ales că era vorba despre o problemă majoră, discutată de întreaga societate. Nici Parlamentul, nici politicul, nu trebuie să se implice în acţiunile justiţiei. Alianţa de guvernământ trebuie să-şi continue parcursul proeuropean”, a declarat Sîrbu.

Deputatul PSRM, Vasile Bolea, a respins ideea că reţinerea lui Filat a fost un scenariu organizat din timp. „Procurorul general a prezentat un set de documente, care au convins deputaţii. Nu s-a încălcat procedura. Vlad Filat este deputat şi are dreptul să se adreseze în Curtea Constituţională”, a sugerat Bolea.

Vicepreşedintele PL, Valeriu Munteanu, a spus că partidul pe care îl reprezintă cu mult înainte a bătut alarma că se fură din sistemul bancar şi deputaţii liberali nu au avut de ales decât să voteze pentru ridicarea imunităţii lui Filat. „Acordul de constituire a Alianţei de guvernământ prevede elucidarea devalizării BEM. A fost una din condiţiile noastre. Consider că reţinerea lui Filat nu reprezintă un motiv pentru destrămarea alianţei”, a declarat Munteanu. 

SURSA: IPN.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *