Externe

Rogozin sugerează că Rusia ar putea lovi Casa Albă și Pentagonul și publică imagini rusești din satelit cu obiective din SUA și NATO

Agenţia Spaţială a Rusiei, Roscosmos, a publicat coordonatele geografice ale Casei Albe, dar şi ale Pentagonului şi altor instituţii importante din lume, informează RADOR.

Agenţia spaţială a Rusiei a publicat marţi coordonatele cartierelor generale ale sistemelor occidentale de apărare, inclusiv ale Pentagonului din SUA şi ale locului unde se desfăşoară summitul NATO, comunicând totodată că operatorii de sateliţi occidentali lucrează pentru inamicul Rusiei – Ucraina.

Dmitri Rogozin, şeful Roscosmos, a declarat pentru agenţia de presă rusă RIA Novosti că “întregul conglomerat de grupări orbitale private şi de stat lucrează acum exclusiv pentru inamicul nostru”.

Coordonatele Casei Albe, Pentagonului, dar şi ale locului unde se desfăşoară Summit-ul de la Madrid

Statele membre ale alianţei NATO conduse de SUA nu fac un secret din faptul că trimit arme pentru a ajuta Ucraina să reziste invaziei ruseşti. Compania americană de imagini prin satelit Maxar, ai cărei clienţi includ Departamentul de Apărare al SUA, a publicat de mai multe ori imagini prelevate din Ucraina şi Rusia înainte de începerea invaziei, în februarie. Acestea au inclus imagini cu acumularea de forţe militare ruseşti în apropierea Ucrainei, într-un moment în care administraţia de la Moscova nega orice intenţie de a declanşa o invazie.

Rusia sugerează că ar putea lovi Casa Albă și Pentagonul și publică imagini rusești din satelit cu obiective din SUA și NATO

“Astăzi, la Madrid se deschide summitul NATO, la care ţările occidentale vor declara Rusia drept cel mai mare duşman al lor”, a scris Dmitri Rogozin pe canalul său de socializare Telegram.

“Roscosmos publică fotografii prin satelit ale locului summit-ului şi chiar ale centrelor de decizie care îi sprijină pe naţionaliştii ucraineni” conform acestuia. 

Postarea a inclus imagini ruseşti din satelit ale locului summitului de la Madrid, Pentagonului, Casei Albe din Washington, clădirilor guvernului britanic din centrul Londrei, clădirii Cancelariei Germane şi ale parlamentului din Berlin, sediului NATO la Bruxelles şi reşedinţei preşedintelui francez, precum şi ale altor clădiri guvernamentale din Paris.

“În acelaşi timp, dăm şi coordonatele locaţiilor”, a adăugat Rogozin. “Doar în caz de nevoie” a continuat el. 

Coordonatele, exprimate în grade de latitudine şi longitudine, sunt disponibile fără restricţii,

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *