Istorie

Rolă de film cu încoronarea regelui Ferdinand și a reginei Maria, adjudecată la 2.500 de euro

În set se află și patru filme color, dintre care se distinge "Toilettes du Soir" — o prezentare de modă în care criticii de peste Ocean aplaudă frumusețea autohtonă. Proiectorul este funcțional și a fost pus în vânzare la 1.500 de euro.

În anii ’20, frații Pathe au inventat și promovat proiectorul Pathe Baby, care funcționează cu un format de peliculă de 9,5 mm. Astfel, a fost dezvoltat conceptul de home-cinema.

Sesiunea a cuprins 261 de loturi, iar printre cele achiziționate s-au numărat un serviciu de tacâmuri din argint aurit Goldsmiths and Silversmiths, pentru 18 persoane, de la începutul secolului XX, la 2.500 de euro, un pandantiv Art Deco, decorat cu diamante și perle, în cutia magazinului de bijuterii Joseph Resch et Fils, la 1.400 de euro, un telefon Ericsson Skeleton, de la sfârșitul secolului al XIX-lea, la 650 de euro, un album foto cu 14 fotografii care înfățișează lacurile Herăstrău și Fundeni înainte de sistematizarea din timpul lui Carol al II-lea, realizate de W. Weiss, la 400 de euro, un dozator de cafea Kandia, din perioada interbelică, la 300 de euro, o poșetă de bal Belle Epoque, țesută cu fir de aur, la 300 de euro, un joben din mătase și satin negre, Kayser Hutmacher, în cutie originală, la 150 de euro.

Tot joi, Artmark a organizat licitația "Atelier Kimon Loghi", unde au fost puse în vânzare 32 de lucrări semnate de pictor. Cea mai bine vândută operă a fost "Pesaj meridional", la 3.000 de euro. 

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *