Economie

România, locul 2 în UE la creșterea producției industriale în luna octombrie

Astfel, în luna octombrie, cele mai mari creșteri în ritm anual ale producției industriale din UE au fost înregistrate în Irlanda (38,8%), România și Slovenia, ambele cu câte 3,9%.

Conform Eurostat, creșterea producției industriale în UE a fost stimulată de majorarea producției de bunuri de uz curent (2,8%), bunuri de folosință îndelungată (1,8%), bunuri de capital (1,7%) și bunuri intermediare (0,1%). Industria energetică a scăzut cu 2,0%.

În luna octombrie 2014 comparativ cu luna septembrie 2014, producția industrială a înregistrat o creștere sub așteptări, de 0,1%, atât în Uniunea Europeană, cât și în zona euro. Cele mai mari ritmuri de creștere în UE s-au consemnat în Irlanda (9,0%), Lituania (5,0%) și Grecia (2,5%).

În cazul României, producția industrială a crescut cu 0,5% în octombrie 2014, comparativ cu luna precedentă. În ceea ce privește principalele economii din zona euro, producția industrială a stagnat în Germania și a scăzut în Franța, Spania și Italia.

Potrivit datelor publicate de Institutul Național de Statistică /INS/, în luna octombrie 2014, producția industrială, serie ajustată în funcție de numărul de zile lucrătoare și de sezonalitate, a crescut cu 0,5% față de luna precedentă, în timp ce față de luna corespunzătoare din anul 2013 a urcat cu 3,0%.

sursa: agerpres.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *