Ultima oră

Rusia a trimis, din nou, un convoi de camioane în estul Ucrainei fără acordul Kievului

Confirmarea oficială vine de la ministerul rus al protecției civile. Kievul acuză Moscova că se foloseste de acoperirea ajutoarelor umanitare pentru a livra rebelilor și armament. În același context, surse militare germane afirmă că bilanțul morților în conflictul ucrainean ar fi de zece ori mai mare decât cel anunțat oficial.

Ministerul de la Moscova a declarat că, în camioane, se află materiale de construcții, medicamente și alimente care se îndreaptă către regiunile Donețk și Lugansk. Ucraina acuză, în acest context, o nouă încălcare a suveranității sale. Rusia respinge acuzațiile, spunând că situația umanitară catastrofală din Donbas se datorează blocadei impuse de Kiev.

La orele pranzului este programată conferința telefonică între cancelarul german Angela Merkel, președintele francez Francois Hollande, șeful statulu ucrainean Petro Poroshenko și cel rus Vladimir Putin. În discutie se va afla noul plan de pace negociat in formatul „Normandia” zilele trecute la Kiev și Moscova.

Bilanțul victimelor, aparent mult mai mare

Bilanțul oficial al luptelor din estul Ucrainei este de 1.200 de soldați ucraineni morți și 5.400 de morți în rândul civililor. Surse din cercurile de securitate germane, citate de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (F.A.S.) în contextul conferinței de securitate de la Munchen, afirmă însă că bilanțul real ar putea fi de zece ori mai mare.

Estimările făcute de aceste surse se bazează pe unele contradicții apărute în declarațiile oficialilor de la Kiev. Astfel, după lupte grele și bombardamente, bilanțurile anunțate de armata ucraineană erau, uneori, de până la 10 morți, ceea ce pare, în opinia cercurilor de securitate germane, „o estimare extrem de retinuta”.

Sursa: hotnews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *