Internațional

Rusia amenință SUA cu ruperea relațiilor bilaterale: „Îi avertizăm pe americani asupra consecinţelor dăunătoare ale unor astfel de acțiuni”

Rusia a avertizat că posibila plasare a țării pe lista statelor care sponsorizează terorismul a Departamentului de Stat al SUA ar putea fi un „punct fără întoarcere” diplomatic și ar putea declanșa o ruptură totală a relațiilor dintre cele două țări, transmite The Guardian.

În cadrul unui interviu, acordat agenției de presă TASS, Alexander Darciev, directorul Departamentului pentru America de Nord din Ministerul rus de Externe, ia în considerare posibilitatea reducerii relațiilor diplomatice dintre Moscova și Washington.

„Nu aș vrea să intru în speculații ipotetice despre ce este posibil și ce nu este posibil în actuala situație tulbure, când occidentalii în frunte cu Statele Unite au călcat în picioare dreptul internațional și tabuurile absolute în practica diplomatică. Aș dori să menționez inițiativa legislativă aflată în discuție în prezent în Congresul SUA de a declara Rusia „țară sponsor al terorismului”. Dacă ar fi adoptată, ar însemna că Washingtonul trece de un punctul fără întoarcere, cu cele mai grave prejudicii colaterale aduse relațiilor diplomatice bilaterale, până la scăderea sau chiar ruperea acestora. SUA au fost avertizate” a declarat el.

De asemenea, orice posibilă confiscare a activelor ruseşti de către Statele Unite ar distruge complet relaţiile bilaterale ale Moscovei cu Washingtonul, adăugat Darciev.

„Îi avertizăm pe americani asupra consecinţelor dăunătoare ale unor astfel de acţiuni care vor afecta permanent relaţiile bilaterale, ceea ce nu este nici în interesul lor, nici în interesul nostru”, a mai adăugat el.

Oficialul a menționat că influenţa SUA asupra Ucrainei a crescut în măsura în care „americanii devin din ce în ce mai mult o parte directă în conflict”.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *