CSI / Rusia

Rusia ar putea ataca Europa în iarna anului 2024-25 (BILD)

Această informație a fost raportată mass-mediei germane de către o sursă din cadrul unei agenții de informații europene.

Liderul Federației Ruse, Vladimir Putin, ar putea ataca Europa în 2024 sau 2025. El va aștepta momentul în care Statele Unite se vor trezi ‘fără lider’ și nu vor putea să-și ajute rapid partenerii pentru a limita atacul rusesc.

Această posibilitate este luată în considerare de una dintre agențiile europene de informații, conform celor relatate de Bild, pe fondul ipotezelor actualului șef al Ministerului german al Apărării. Acesta consideră că NATO și UE au cel puțin 10 ani la dispoziție.

‘Adică, este vorba despre perioada dintre momentul în care actualul președinte american va părăsi funcția la începutul lunii noiembrie 2024 și momentul în care un potențial succesor îi va lua locul în ianuarie 2025’, precizează publicația, care indică ‘scenariul dramatic’ al atacului lui Putin.

În același timp, autoritățile ruse se așteaptă ca fotoliul de președinte al SUA să fie ocupat din nou de Donald Trump, deoarece ‘orice se poate întâmpla în timpul mandatului său’.

Într-unul dintre ultimele sale interviuri acordate presei germane, Boris Pistorius a declarat că Berlinul are la dispoziție 5-8 ani pentru a restabili vechea forță a armatei sale.

S-a remarcat faptul că Germania va redistribui 4.000 de soldați Bundeswehr în Lituania ca parte a consolidării flancului estic al NATO până în 2027. Brigada este planificată să fie desfășurată la granița cu Rusia, a anunțat Pistorius.

De asemenea, ministrul a subliniat că reintroducerea recrutării militare obligatorii trebuie să fie luată în considerare în Germania.”

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


comentarii

  1. Rusia sa termine mai intai in Ucraina ce a inceput si dupa aia mai vedem.
    Pana la urma chiar nu inteleg ce mai vor, nu le ajunge teritoriul actual ? In afara de cresterea artificiala a preturilor, inclusiv profita si firmele occidentale producatoare de armament si munitie, nu vad scopul acestor stiri zvonistice. BILD este o publicatie de scandal in Germania care nu prezinta stiri verificate.

  2. Nu, nu este asa cum spune Bild. Ni se arata pisica, pt ca tarile europene SA VREA sa inceapa producerea de armament la un nivel peste productia Rusiei. Pt ca in momentul actual tarile UE nu baga bani in arme, lasand povara pe umerii SUA, care s-au saturat sa bage bani in europeni. Si ar fi cazul ca europenii (UE) sa se apare si singuri, adica sa produca si ei ceva arme. Ce isi doreste insa Rusia ? Simplu: sa refaca vechiul URSS si dupa aceea va mai vedea. Dar deocamdata vechiul URSS. Putin a si spus: a fost cel mai mare dezastru pt Rusia destramarea URSS.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *