Politică

Rusia dublează numărul navelor în Marea Neagră: pregătește un nou atac

Armata ucraineană a declarat, vineri, că Rusia a dublat numărul de nave dislocate activ în Marea Neagră și a prevăzut că aceasta ar putea fi o pregătire pentru atacuri ulterioare cu rachete, relatează “The Guardian”. “În Marea Neagră, flota de nave de război s-a dublat față de joi: acum sunt opt nave”, a spus comandamentul militar din regiunea de Sud într-o actualizare pe Facebook, “iar acest lucru ar putea indica că se pregătesc atacuri cu rachete și atacuri cu drone”, a spus comandamentul ucrainean. Una dintre nave este o fregată înarmată cu opt rachete Kalibr, a declarat comandamentul militar de Sud, relatează Il Messaggero preluat de Rador.

“Occidentul doar prelungește agonia Ucrainei, în speranța de a slăbi Rusia și, apoi, de a o distruge”, a declarat vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, într-un articol publicat în “National Defence”, citat de “RIA Novosti”. “Agonia Ucrainei este prelungită artificial de Occident, în speranța că în acest fel va epuiza Rusia”. Potrivit lui Medvedev, SUA au cheltuit 50 de miliarde de dolari pentru ajutorul militar acordat Ucrainei. “Industria de apărare a Rusiei funcționează, nicio aprovizionare occidentală de arme nu poate oferi Kievului un avantaj”, a adăugat Medvedev.

Pe de altă parte, în actualizarea sa zilnică obișnuită cu privire la situația din Ucraina, Ministerul britanic al Apărării, a indicat că “Rusia și-a epuizat stocurile de drone iraniene și caută noi provizii”. Din data de 15 a lunii, nu au fost raportate atacuri cu drone.

Ministrul de Externe ucrainean, Dmitri Kuleba, consideră că în documentul de luare de poziție privind războiul din Ucraina prezentat de China, “sunt diverse elemente asupra cărora suntem de acord, dar cel puțin un element asupra căruia nu suntem de acord, și este apelul pentru încetarea “sancțiunilor unilaterale”. “Noi credem că sancțiunile sunt un instrument important”, afirmă Kuleba, citat de “Ukrainska Pravda”. Dar, în general, “acest document (chinez) este important. Îl studiem, trebuie să o facem de la început până la sfârșit și, apoi, să tragem concluziile”, a spus Kuleba. “Trebuie să precizăm clar: 141 de țări au votat o rezoluție, care definește principiile și elementele cheie ale modului în care acest război ar trebui să ia sfârșit. Și tot ceea ce este propus în afara acestei rezoluții, trebuie să respecte rezoluția în sine”, a subliniat șeful diplomației de la Kiev.

Între timp, Germania a anunțat că va trimite încă patru tancuri Leopard 2A6 în Ucraina, după cum a declarat Ministerul Apărării. Numărul total de tancuri care sosesc din Germania crește, așadar, de la 14 la 18. “Împreună cu partenerii noștri din Portugalia și Suedia, suntem capabili să furnizăm un batalion mixt”, precizează oficialii de la Berlin. Dintr-un batalion de tancuri fac parte 31 de vehicule. Portugalia va furniza trei tancuri, iar Suedia zece.

“Nu putem pune la îndoială ce a fost aprobat în Bali și orice altă soluție ar fi un regres inacceptabil”, a declarat ministrul italian Giancarlo Giorgetti, înainte de începerea lucrărilor în ultima zi a summitului G20, marcată de diviziuni în legătură cu condamnarea Rusiei pentru războiul din Ucraina.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *