CSI / Rusia

Rusia îl laudă pe Orban pentru că nu susține sancțiunile UE împotriva petrolului rusesc. Medvedev: „Un pas curajos într-o Europă fără voce”

Adjunctul Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, a catalogat refuzul premierului ungar Viktor Orban de a susține sancțiunile UE împotriva petrolului rusesc drept un „pas curajos într-o Europă fără voce”, scrie agenția TASS.

„Prim-ministrul ungar Viktor Orban (…) a făcut un pas curajos într-o Europă fără voce. A refuzat să susțină embargoul în energie, care ar fi devastator pentru economia țării sale, și sanțiunile nebunești împotriva personalităților religioase (patriarhul Kiril, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse – n.r.)”, a scris Medvedev vineri pe contul său de Telegram, potrivit Tass.

Fostul președinte și premier rus a mai declarat că „aparent, cei mai rezonabili lideri ai țărilor UE au obosit să mai meargă tăcuți către prăpastie, împreună cu restul turmei europene sterilizate, care este condusă spre abator de păstorul american. Să vedem ce va face acest păstor. Și, bineînțeles, cum se comporta restul turmei, care este gata să se sacrifice pentru bunăstarea păstorului”.

Vineri, premierul Viktor Orban a declarat că Ungaria nu poate susține noul pachet de sancțiuni UE împotriva Rusiei în forma sa actuală – care include un embargo asupra importurilor de țiței.

Acesta a spus că propunerea actuală a Comisiei Europene ar avea efectul unei „bombe atomice” asupra economiei Ungariei.

Premierul ungar a adăugat că Ungaria este gata să negocieze o nouă propunere, dacă aceasta ar fi în acord cu interesele Ungariei.

„Nu vreau să să ne opunem UE, ci să cooperăm… dar acest lucru este posibil dacă (UE) ia în calcul și interesele noastre.”

Viktor Orban a precizat și că Ungaria nu susține sancționarea patriarhului Kiril, șeful Bisericii Ortodoxe Ruse, pentru că este o „chestiune de libertate religioasă”.

Sursa: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *