Actualitate

„RUSIA în INIMA MEA” sau cum PUTIN se folosește de înfrângerea naziștilor pentru a-și susține campania militară din Siria

La 75 de ani de la sângeroasa Bătălie de la Stalingrad, Rusia a sărbătorit, sâmbătă, în mai multe orașe ale țării, înfrângerea forțelor naziste. Cu această ocazie, prin mitingurile patriotice care poartă eticheta „Rusia în inima mea”, mai mult de jumătate de milion de oameni și-au manifestat patriotismul și susținerea față de operațiunea militară rusă din Siria, potrivit agențiilor dpa și Xinhua, citate de agerpres.ro.

„Prin comparaţie cu ceea ce au avut de suferit soldaţii sovietici în timpul celui de-al doilea Război Mondial, sancţiunile occidentale din zilele noastre împotriva Rusiei sunt uşor de îndurat”, a declarat Valeri Fadeiev, şeful camerei civice a Federaţiei Ruse, organism cu atribuţii de supraveghere. El le-a spus celor circa 60.000 de manifestanți din Moscova: "Nu ne temem deloc de aceste sancţiuni".

Protestatarii și-au exprimat și susținerea față de atleții ruși care vor participa, în această săptămână, la Olimpiada de Iarnă de la Pyeongchang.

În legătură cu acceptarea participării atleților ruși la Jocurile Olimpice, după ridicarea sancțiunilor, Fadeiev a spus că „dreptatea este de partea noastră”, potrivit TASS.

În jur de 520.000 de oameni din 129 de orașe au participat la manifestațiile patriotice, conform datelor Ministerului de Interne din Rusia.

Sursa: AGERPRES 

Puteţi urmări ştirile Timpul.md şi pe Google News!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.