Externe

Rusia. Mașinile cu bărbați vor fi oprite pe drumurile din Rusia iar ei vor fi trimiși la birourile de înrolare militară

Din 22 septembrie, ofițerii de înrolare militară vor fi la datorie în punctele de control ale poliției rutiere staționare. Vehiculele conduse de bărbați vor fi oprite și îndrumate către reprezentanții de înrolare militară. Echipe mobile vor fi la datorie pe drumurile din centrul orașelor. Acest lucru a fost raportat de canalul Telegram Pskovskaya Guberniya, care a publicat o captură de ecran a decretului Ministerului de Interne.

Nu există o confirmare oficială a documentului.

Pe 21 septembrie, s-a aflat că locuitorilor din regiunea Kursk care se află în rezervă li s-a interzis să părăsească regiunea. Acest lucru a fost anunțat de comisarul militar șef al regiunii, Vladimir Rodionov. Această regulă a intrat în vigoare încă de dimineață – de la ora 09:00, ora Moscovei. Pentru a părăsi regiunea, trebuie să obțineți un permis de la biroul de înregistrare și înrolare militară. Iar cei care sunt înscriși în registrul militar și se află în afara regiunii trebuie să se întoarcă în termen de trei zile.

În același timp, Rodionov asigură că “nu va exista milă pentru nimeni” și amintește de răspunderea penală pentru cei care se prefac. Potrivit acestuia, persoanele sub 30 de ani vor fi trimise imediat în unități, deoarece “nu și-au uitat încă competențele”. Și doar cei care se plâng de sănătatea lor vor fi autorizați din punct de vedere medical. Roman Starovoit, șeful regiunii, a declarat anterior că regiunea va trimite între 2.500 și 3.000 de locuitori la război.

La 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat “mobilizarea parțială”. Decretul este formulat destul de vag: nu sunt precizate nici criteriile de mobilizare, nici cotele, astfel încât oricine poate fi chemat la datorie în baza acestui decret, potrivit experților intervievați de The Insider.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *