CSI / Rusia

(RUSIA) Rușine gramaticală: Proiectul de lege care INTERZICE UTILIZAREA ALTOR LIMBI decât rusa, în timpul lucrului, este scrisă cu GREȘELI

Acest proiect, care obligă lucrătorii migranți să vorbească în limba rusă în timpul muncii, a fost proiectat deputații LDPR (partid care se consideră urmașul Partidului Liberal Democrat al Uniunii Sovietice) a fost scris de către jurnalista Elena Afanasieva și deputatul Ian Zelinski.
Presa independentă rusă a criticat dur gafele deputaților

Fragment din nota explicativă: 
„În momentul de față, cetățenii străini și apatrizii, care lucrează în Rusia, nu cunosc limba rusă, adică limba oficială a statului în care își desfășoară activitatea. De altfel, aceștia, în timpul orelor de lucru, la locul de muncă, vorbesc între ei în limba lor natală, ceea ce naște resentimente între ei și populația rusă”. 

De menționat este faptul că Ian Zelinski este inginer de profesie, absolvind în 2002 Academia siberiană de stat de Automobile și Căi FerateHighway, iar Elena Afanasieva, jurnalist și traducătoare de profesie, ocupă funcția de director al Departamentului de Planificare creativă al postului TV rusesc „Pervîi Canal”.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *