CSI / Rusia

Rușii cer DESPĂGUBIRI de un miliard de dolari din partea Ucrainei din cauza unor “tiruri” asupra regiunii Rostov

Deputatul Roman Hudiakov s-a adresat către şeful Comitetului rus de Anchetă, Aleksandr Bastîrkin, cu rugămintea de a-i pune la dispoziţie toate documentele privind "atacurile efectuate de pe teritoriul Ucrainei" asupra Rusiei şi daunele provocate de aceste tiruri.

"Teritoriul nostru este vizat de tiruri în mod regulat. Ele s-au soldat până în prezent cu mai mulţi morţi şi răniţi, au provocat daune materiale semnificative. Statul vecin trebuie să răspundă pentru aceste crime, iar comunitatea internaţională să le denunţe. Avem motive să credem că tirurile au fost lansate în mod intenţionat" asupra teritoriului rus, a declarat Hudiakov, potrivit publicaţiei Izvestia.

În opinia deputatului, suma în valoare de un miliard de dolari este "adecvată", luând în considerare "numărul de victime în urma atacurilor".

"Aceşti bani trebuie să fie o compensaţie pentru cetăţenii ruşi afectaţi în urma activităţilor Kievului", a declarat Hudiakov.

La rândul său, Consiliul ucrainean pentru Securitate Naţională şi Apărare (SNBO) a denunţat joi seara o "intensificare a tirurilor efectuate din Rusia" cu lansatoare de rachete de tip Grad şi de tip BM-30 Smerci (Tornado) asupra Ucrainei, potrivit purtătorului de cuvânt al armatei, Andrei Lîsenko, citat de agenţia UNIAN.

"Constatăm că activitatea rebelilor şi militarilor ruşi în zona unde se desfăşoară operaţiunea antiteroristă nu s-a redus. Totodată, numărul de tiruri lansate (spre Ucraina) de pe teritoriul Rusiei a crescut considerabil", a afirmat Lîsenko joi seara.

sursa: romanialibera.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *