Internațional

Rușii își încalcă promisiunile: bombardamente puternice în Kiev. Pentagonul: S-au repoziționat, dar nu s-au retras complet

În urma negocierilor dintre Rusia și Ucraina, care au avut loc în Turcia, trupele rusești păreau că se retrag din regiunea Kiev. Cu toate acestea, în această dimineață la Kiev s-au auzit explozii multiple.

Sirenele de raid aerian s-au auzit în mai multe regiuni din Ucraina, inclusiv în Kiev, Zhytomyr, Harkov, Dnipro și Poltava.

Pentagonul anunță o schimbare de strategie a Rusiei: se repoziționează, nu se retrag

Forţele ruse din jurul Kievului au început o "repoziţionare”, dar "nu o retragere reală", a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării, John Kirby, citat de AFP.

"Putem confirma că am văzut un număr mic de trupe care au început să se repoziţioneze”, a spus el reporterilor. Dar "trebuie să fim pregătiţi să vedem o ofensivă majoră împotriva altor zone ale Ucrainei” şi "asta nu înseamnă că ameninţarea împotriva Kievului a luat sfârşit”, a avertizat el, informează News.ro.

"Marea majoritate a forţelor pe care le-au adunat lângă Kiev sunt încă acolo”, a spus John Kirby, iar asta "este o repoziţionare, nu o retragere reală".

Potrivit acestuia, Rusia nu şi-a îndeplinit obiectivul de a cuceri Kievul, nu şi-a îndeplinit obiectivul care a fost să preia controlul Ucrainei, "dar încă poate provoca violenţe masive în ţară, inclusiv în Kiev".

"Trebuie să fim lucizi cu privire la realitatea a ceea ce se întâmplă pe teren şi nimeni nu ar trebui să fie păcălit de anunţurile Rusiei”, a declarat Kate Bedingfield, o purtătoare de cuvânt de la Casa Albă.

Moscova a promis marţi că îşi va reduce "radical" activitatea militară în direcţia Kiev şi Cernihiv în Ucraina, după discuţii "substanţiale" ruso-ucrainene de la Istanbul.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *