Actualitate

S-a aflat cine sunt judecătorii de la CSJ care vor decide soarta lui Năstase. CV-ul și averea unuia dintre ei

Ion Druţă are 51 de ani şi şi-a început cariera de magistrat în 1994. În 2006 a devenit preşedinte al Judecătoriei Botanica. Mandatul său a fost prelungit pe un termen de 4 ani, în temeiul unui decret prezidenţial din 15 iunie 2010, semnat de preşedintele interimar de atunci, Mihai Ghimpu. 

Anterior, acesta a deţinut funcţia de membru al Colegiului de calificare din cadrul CSM şi pe cea de membru al Consiliului de monitorizare a implementării reformelor în justiţie – Componentul de Procedură Civilă. În 2010, Druţă a fost numit preşedinte al Asociaţiei Judecătorilor din R. Moldova.

La CSJ, Ion Druţă face justiţie din 2013, după ce a condus Judecătoria Botanica, mun. Chişinău. În 2015, procurorul general a solicitat tragerea la răspundere penală a magistratului, pentru cazul „Aroma-Floris”. CSM a respins însă demersul, iar Druţă şi-a continuat activitatea.

În 2016, magistratul Ion Druţă a făcut parte din completul de judecată care au obligat statul să transfere companiei Basconslux SRL peste 14 milioane de lei pentru demolarea Stadionului Republican. Deşi, Colegiul Disciplinar a decis sancţionarea cu mustrare aspră a patru judecători de la CSJ, Iulia Sîrcu, Galina Stratulat, Iuliana Oprea şi Ion Druţă, Consiliul Superior al Magistraturii a scutit magistraţii de pedeapsă.

În aprilie curent magistratul Ion Druţă a fost desemnat de CSM pentru numirea în fotoliul de preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie, iar pe 3 mai 2018 candidatura acestuia a fost aprobată în Parlament.

Sursa: protv.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *