Actualitate

„S-a înfăptuit Unirea?”, „Încă nu!”

Şi-au dorit să aducă zâmbete pe chipurile localnicilor prin cântecele care au răsunat de-a lungul străzilor pe care a domnit, timp de câteva ore, din nou, tricolorul.

Se pare însă că celor de la „Patrioţii Moldovei” şi de la Liga Tineretului Rus nu le-au plăcut nici tricolorul şi nici feţele noastre senine. Ne-au întâlnit cu înjurături, iar pâinea şi sarea au fost înlocuite cu ouă.

O bătrână s-a arătat curioasă asupra evenimentului. I-am spus că e un Marş al Unirii, la care ea cu un zâmbet pe faţă m-a întrebat: „S-a înfăptuit Unirea?”. „Încă nu. Dar aţi vrea să o trăiţi?”. „Da, sigur!”, mi-a răspuns ea.

Vorbitorii de limba rusă, aşa-zişii patrioţi, strigau că noi suntem împotriva lor şi că trebuie să plecăm acasă! La un moment dat, am scotocit în geantă şi le-am arătat buletinul, întrebându-i: „Nu sunt acasă, oare?”.

Conducătorul contramanifestanţilor, Mihail Garbuz, a precizat: „Ne-am adunat aici ca să ne apărăm ţara de România.” Am ţinut să-l informez că marea majoritatea a celor care participă la Marşul Unirii sunt basarabeni.

Regretatul Grigore Vieru spunea: „Străine pofte ne-au răpit / Când via dulce, când ogorul, / Dar nimeni nu a izbutit / Din piept să smulgă Tricolorul“. Vor izbuti cei de la Liga Tineretului Rus şi Mihail Garbuz să o facă? Viitorul ne aparţine atât nouă, cât şi lor!

Elena Podoleanu,
Infoprut.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *