CSI / Rusia

Saakașvili critică dur guvernul de la Kiev: „Mlaştină” şi „cimitir al reformelor”

Declaraţia survine după anunţul cu privire la demisia ministrului Dezvoltării Economice al Ucrainei, Aivaras Abromavicius, scrie Ukrainskaia Pravda.

„După declaraţia lui Abromavicius că cineva încearcă să-i impună nişte nume, premierul Iateniuk a caracterizat demisia drept fugă de pe câmpul de lupta, că unele interese încearcă să discrediteze guvernul, dar că el va continuă să lucree. Nu va fugi de pe câmpul de lupta, „- a spus guvernatorul.

Saakaşvili a subliniat faptul că, în opinia sa, Guvernul Ucrainei în acest moment nu este un „câmp de lupta”. „Guvernul s-a transformat într-o mlaştina a corupţiei şi reformei. Nu este un guvern, ci un cimitir al tuturor reformelor noastre” – a spus Saakaşvili indignat. Potrivit guvernatorului, „Abromavicius nu a fugit de pe capul de lupta, el a decis să stea departe de această mlaştina…”

„Şi atunci când premierul mă priveşte în ochi şi îmi spune că există unele forţe care îl presează, vreau să spun că, oricine ar fi fost, avem de a face cu mică înţelegere. Ei toţi se pun de acord, dar niciuna din aceste înţelegeri nu pot fi realizate, dacă „notarul”, adică premierul, nu semnează. Deoarece luaţi separat, nici Martinenko, nici Kononenko, nici Cikita, nu au nicio autoritate oficială în a numi sau demite şefii întreprinderilor de stat”, a spus Saakaşvili.

„Asupra lui (Iaseniuk) se exercită presiuni pentru că el să se debaraseze de oficialii corupţi, dar el rezistă foarte bine la această presiune” a concluzionat Saakaşvili.

Amintim că miercuri, ministrul Dezvoltării Economice şi Comerţului din Ucraina Aivaras Abromavicius a declarta că părăseşte postul. El a spus că unul dintre cei responsabili pentru demisia să este Igor Kononenko, prim-vicepreşedinte al fracţiunii „Blocul Petro Poroşenko” din Radă Supremă, care ar fi exercitat presiuni asupra ministrului în vederea numirii unor persoane la şefia întreprinderilor de stat.

Reprezentanţii „Blocului Petro Poroşenko” au descris demisia lui Abromavicius drept „fugă de pe câmpul de lupta”. „Impresia este că tot guvernele şi-a depus demisia. Doar Arseni Petrovici (Iateniuk) a rămas, un aşa-zis kamikadze”, – a spus Irina Gerascenko, deputatul Radei Supreme din „Blocul Petro Poroşenko”. În opinia ei, „reformatorii nu ar trebui să renunţe atât de uşor şi să abandoneze nava”. „Mai întâi trebuie să prezinte un raport privind activitatea lor, să se concentreze pe reuşite, succese şi erori, şi să nu dea vină pe „pantaloni” care ar fi afectat calităţile dansatorilor noştri”, – a spus Gerascenko.  

sursa: paginaderusia.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *