Ultima oră

Șalaru despre comunistul Petrenco: “A încercat să sară la bătaie, a vrut să mă lovească”

„Regret că opinia publică trebuie să fie martoră la un comportament inadecvat provocat de o incultură generală, pe de o parte, şi de consecvenţa noastră în implementarea reformelor şi combaterea corupţiei, pe de altă parte. Frica de adevăr şi de lege îi face penibili (pe deputaţii PCRM). Vă asigur că cei care au încălcat legislaţia la construcţia tronsonului de cale ferată Cahul-Giurgiuleşti şi au irosit banii publici vor răspunde în faţa legii. Eu sunt sigur că cetăţenii vor aprecia adecvat acţiunile de huliganism ale deputaţilor comunişti şi în primul rând ale deputatului Grigore Petrenco”, a declarat Anatol Şalaru.

Ministrul a spus că îi pare rău că acest incident s-a produs în forul legislativ, care trebuie să fie un loc de dezbateri şi comportament civilizat. „A încercat să sară la bătaie, a vrut să mă lovească”, a spus ministrul transporturilor, menţionând totodată că nu-l va acţiona în judecată pe Grigore Petrenco deoarece, spune el, nu vrea să se coboare la nivelul deputatului comunist. Anatol Şalaru l-a sfătuit pe deputat să consulte un medic. „Grigore Petrenco a uitat că ieri a fost 5 iulie şi nu 7 aprilie 2009”, a mai spus ministrul.

Anatol Şalaru a fost chemat, joi, la şedinţa Parlamentului pentru audieri în problema tronsonului de cale ferată Cahul-Giurgiuleşti, pe care este sistată temporar circulaţia. În timpul audierilor, comuniştii au spus că ministrul este corupt, iar Anatol Şalaru le-a întors etichetarea. Câţiva deputaţi comunişti, printre care şi Grigore Petrenco, s-au îmbrâncit cu ministrul, însă nu s-a ajuns la bătaie deoarece au intervenit mai mulţi deputaţi din AIE.

Agenția Info-Prim

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *