Editorial

Salvați Chișinăul! Andrei, Valeriu, Constantin…

Avem aceste alegeri din cauza lui Dorin Chirtoacă. El le-a provocat cu bună știință, demisionând și stricând planurile lui nistrorgrozavu, care a numit-o pe Silvia Radu în funcția de edil interimar. Mulţi se întreabă cum a ajuns, în realitate, Radu primăriţă, dar lucrurile sunt simple. După ce a nimerit la zdup și a scăpat de acolo printr-un gest mai puțin bărbătesc, aruncând toată murdăria în capul lui Chirtoacă, după cum a procedat și Șor cu Filat, nistorgrozavu s-a trezit nitam-nisam în fruntea Primăriei, dar a înţeles imediat că nu poate fi un gospodar bun. Meditând cu grijă și tristețe cui i-ar putea încredința soarta Capitalei, el și-a amintit pe neprins de veste de o femeie pe care nu o prea cunoștea, dar care, în schimb era șefă pe lumina orașului, și s-a gândit că numai ea ar putea salva orașul. Zis și făcut, a doua zi, nistrorgrozavu i-a încredințat acestei femei să-i la locul lui Chirtoacă. De ce nu?

Apoi a cugetat nistorgrozavu că ar fi minunat să împrumute bani de la toți apropiații săi, să ia cât poate chiar și de la gura copiilor săi, pentru a-i da femeii ca să facă lună în Chişinău până la următoarele alegeri locale din 2019. Orăşenii o vor iubi și o vor vota, şi toţi vor fi fericiţi, şi-a zis satisfăcut nistorgrozavu. Însă atunci „criminalul” Chirtoacă și-a dat demisia și planul a picat – femeia s-a rătăcit pe străzi…

Așa intrăm în alegerile astea eșuate din start, dacă și peste șapte zile tot 12 vor fi. Dacă vom merge la votare, primul nume din buletin care ne va atrage atenția va fi Andrei Năstase. Un om foarte apropiat de niște fugari cu dosare penale, care pe timpul lui Lucinschi, când corupția și crima organizată înfloreau în R. Moldova, au făcut aici averi colosale, la care oamenii cinstiţi nici nu puteau visa, mai ales pe timpurile când moldovenii se stingeau de foame și fugeau prin munți spre Europa, cu riscul de a muri pe drum. Andrei Năstase este și fratele jurnalistului care și-a alungat colegii de la EuroTV în cel mai ticălos mod, pe vremea lui Voronin, după care și-a bătut joc de toți colegii săi din presa liberă, slujindu-l până la umilință pe Roșca. Bine, se mai schimbă lumea şi, la urma urmelor, dacă ar fi numai Năstase de-al nostru, l-am vota, în ciuda tuturor dubiilor. Dar altfel nu ți se ridică mâna…

Al doilea este liberalul Valeriu Munteanu. Chirtoacă a mizat pe victoria acestuia, când și-a dat demisia, și nu putem exclude că el se află în cea mai directă opoziție față de guvernare. Dacă ar fi el unicul candidat de centru-dreapta, nici n-ai sta pe gânduri, mai ales după ce și-a demonstrat demnitatea, rămânând în PL, chiar și atunci când puterea și aliații au început să arunce cu toate pietrele în acest partid. Dar ce sens are să-l votezi, dacă există și Năstase?

Urmează Silvia Radu, pentru că la Ion Ceban nu ne uităm. Zău, dacă nistorgrozavu și ea însăși n-ar fugi ca dracul de tămâie de presă în ultimul an, poate s-ar mai lega ceva. Te-ai mai gândi la ceva bun și dacă ea n-ar fi curățat Primăria de liberali, însă, spre dezonoarea ei, Radu a mers în pas cu fenomenul nistorgrozavu, care a aruncat toate zoaiele în PLDM, apoi în PL. Pentru ea a fost mult mai important să demită un liberal, decât să repare un drum. Și așa s-a compromis.

Ultimul în listă e Constantin Codreanu. Deputat în Parlamentul României și, fără exagerare, cel mai curat dintre toți candidații. De când s-a lansat în politică, a luptat doar pentru Unirea cu România și rezolvarea problemelor românilor din toată lumea. Este într-adevăr un candidat-exemplu, susținut și de Cotroceni, și de Europa, și de SUA. Firește, poți vota cu el, dar nu va fi niciun folos din votul tău, pentru că există Năstase și Munteanu.

Oare Năstase și Munteanu nu înțeleg acest lucru? Sau Codreanu și Năstase nu-și dau seama că, fără ei, Munteanu are mai multe șanse? Dacă altă ieșire nu există, Munteanu și Codreanu ar putea ceda în fața lui Năstase? A mai rămas o săptămână.

Salvați Chișinăul, Andrei, Valeriu și Constantin, pentru că de voi depinde viitorul acestui oraș. Dacă nu veți alege doar unul dintre voi, Capitala va fi pierdută în zorii zilei de 20 mai, când toată țara se va colora în albastru, indiferent dacă veți cânta „Deșteaptă-te, române” sau „Treceți, batalioane române, Carpații”.  

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *