Actualitate

Săptămâna apei curate “Apa – izvorul vieții”! la Chișinău. Când se va desfășura

Conform prevederilor documentului, primăriile orașelor, comunelor și satelor din componența municipiului, în comun cu Centrul de Sănătate Publică din Chișinău vor organiza controale de laborator a calității apei din fântâni și izvoare și în dependență de rezultate, vor lua atitudine vizavi de îmbunătățirea acestor indicatori sau vor interzice utilizarea apei din sursele respective. De asemenea, vor fi organizate activități de sensibilizare a populației vizavi de sursele de apă potabilă.

Fântânile și izvoarele de uz comun, precum și fântânile arteziene din parcuri și alte spații publice vor fi reparate și amenajate. De asemenea, vor fi desemnați responsabili de fiecare sursă publică de apă, din partea administrației publice locale, a agenților economici sau persoanelor fizice.

De rând cu reprezentanții autorităților administrației publice locale, la acțiunile de salubrizare, amenajare și curățare a surselor de apă potabilă vor fi antrenați și agenții economici, organizațiile obștești, precum și elevii de la școlile din municipiu.

La fiecare fântână sau izvor vor fi amplasate panouri informative despre calitatea apei potabile de la sursa respectivă.

Totodată, în proiectul bugetului municipal pentru anul 2019, se prevede alocarea de surse financiare pentru compartimentul "Fântâni publice".

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *