Actualitate

Săptămâna viitoare în mai multe orașe din stânga Nistrului vor fi testate sitemele de avertizare

În mai multe orașe din stânga Nistrului vor fi testate sistemele de avertizare. Presa din Transnistria scrie că perioada 8-26 august va avea loc un test de testare a sirenelor electrice, transmite Agora.md.

Testarea în Rîbnița va avea loc în viitorul apropiat iar durata semnalului sonor nu va depăși 60 de secunde, potrivit așa-numitului serviciu de presă al administrației de stat din Rîbnița.

Vă amintim că, pe teritoriul din stânga Nistrului este instituit Codul Galben de alertă teroristă, care se va menține până la data de 7 august.

Menționăm că codul roșu de pericol terorist a fost introdus în regiunea transnistreană la 26 aprilie, după ce în regiune au avut loc cu o zi înainte trei atacuri teroriste.

De asemenea, la data de 10 mai, acesta a fost prelungit cu încă 15 zile, până pe 25 mai. 

La sfârșitul lunii mai, codul roșu de pericol terorist a fost anulat în regiunea transnistreană, dar a fost înlocuit cu cod galben care a fost instituit pe o perioadă de 15 zile.

Tiraspolul susținea că responsabili de provocări sunt cetățeni ucraineni iar Kievul acuză serviciile speciale ruse, iar Chișinăul afirma că ar fi vorba despre conflicte la nivel de grupuri de conducere din stânga Nistrului.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *