Moldova

„Săraci”, dar solidari. Milițienii transnistreni colectează un milion pentru „răscumpărarea” lui Kuzmicev junior

Între timp, ex-șefa externelor, Nina Ștanski, încearcă să lobeze la toate platformele internaționale eliberarea necondiționată a reprezentantului miliției tiraspolene. Chișinăul, la fel, este persecutat de așa numiții diplomați nerecunoscuți în a-l absolvi de urmărirea penală pe acesta și extrăda la Tiraspol.

Deocamdată, soarta lui Kuzmicev Maxim nu este cunoscută. Potrivit sursei, pe fundalul unor scurgeri de informații cu privire la datele colaboratorilor organelor represive din regiune, angajații acestora au primit indicații de a nu părăsi regiunea necontrolată. Iar, în cazul reținerii lor peste hotarele regiunii, să informeze neîntârziat Ambasada Federației Ruse din acel stat. 

Menționăm că milițienii transnistreni, la fel ca toți bugetarii, primesc doar 70% din salariu, din cauza crizei economice din regiune. 

Maxim Kuzmicev a fost reținut în iulie de către poliția greacă la cererea organelor de drept moldovenești în dosarul privind persecutarea de către miliția transnistreană a oamenilor de afaceri Vitalii Beșleagă și Serghei Bevziuk, care erau proprietarii fabricii de apă minerală „Varnița-Unicum”. Maxim Kuzmicev a deținut funcția de șef al Direcției lupta împotriva corupției și infracțiunilor economice din cadrul așa-zisul minister de interne din Transnistria. 

Sursa: moldova.org

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *