Actualitate

Sărbătoare pentru cei care asigură securitatea deţinuţilor şi a colaboratorilor sistemului penitenciar

Cu această ocazie a avut loc un program festiv la care au participat angajaţii detaşamentului, rudele acestora, veteranii DDS „Pantera” şi reprezentanţii structurilor specializate din cadrul SIS şi MAI.

Ministrul Justiţiei, prezent la eveniment, a mulţumit angajaţilor pentru aportul şi perseverența demonstrată pe parcursul anilor, în realizarea sarcinilor trasate. „Rolul Detaşamentului cu destinaţie specială „Pantera” este primordial în asigurarea prevenirii, reprimării infracţiunilor şi altor fapte ilicite în instituţiile penitenciare, asigurării securităţii atît a deţinuţilor cît şi a colaboratorilor sistemului penitenciar”, a menţionat Oleg Efrim.

La rândul său, directorul Departamentului Instituţiilor Penitenciare, Ana Dabija, a felicitat efectivul Detaşamentului cu destinaţie specială cu această sărbătoare, dorindu-le noi performanțe şi aspiraţii profesionale. „Detaşamentul cu destinaţie specială este un important pilon de sprijin al Departamentului Instituţiilor Penitenciare. Rezultatele înregistrate până în prezent demonstrează că împreună putem reuşi să construim un sistem penitenciar modern. De aceea, Vă îndemn să vă faceţi şi în continuare onest datoria, să fiţi un exemplu de curaj şi măiestrie”, a subliniat Dabija.

În timpul evenimentului s-au desfăşurarea câteva aplicaţii practice, în care angajaţii DDS „Pantera” şi-au demonstrat abilităţile fizice, dar şi reuşitele profesionale dobîndite: scene de eliberare a ostaticilor, curmare a consecinţelor tulburărilor în masă şi respingere a atacurilor asupra colaboratorilor penitenciari. 

TIMPUL.MD

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *