ActualitateExterne

Scene de groază – Rusia a bombardat mai multe orașe din Ucraina: S-a emis alertă la nivel național

Rusia a lansat vineri dimineaţă o serie vastă de bombardamente asupra mai multor oraşe ucrainene, inclusiv din vestul ţării şi asupra capitalei Kiev, unde s-au auzit mai multe explozii. O alertă aeriană la nivelul întregului teritoriu ucrainean a fost lansată în jurul orei locale 7:00, relatează Le Monde, citat de News.ro.

Atacurile au vizat capitala Kiev, precum şi oraşele Harkov (nord-est), Liov (vest) şi Odesa (sud). Autorităţile au raportat, de asemenea, explozii în Dnipro, unde, potrivit armatei ucrainene, “rachete ghidate” au fost lansate de bombardiere ruseşti Tu95MS.

Primarul Kievului, Vitali Kliciko, a anunţat că “sistemul de apărare antiaeriană funcţionează activ”.

Trei persoane au fost rănite într-un atac la Konotop, în regiunea Sumî, unde un bloc de locuinţe a fost lovit, potrivit administraţiei militare locale.

La Odesa, un bloc de locuinţe a fost, de asemenea, avariat în urma unei lovituri din timpul nopţii, dar incendiul care a rezultat a fost rapid pus sub control, a declarat primarul oraşului, Hennadi Truhanov.

Oraşul Harkov a fost vizat de cel puţin zece lovituri, atacurile venind în două valuri, dar până în prezent nu au fost raportate victime, potrivit şefului administraţiei militare a regiunii, Oleh Sînehubov. Primarul din Harkov, Ihor Terehov, a declarat că loviturile au fost efectuate cu rachete S-300 şi X-22 şi că acestea au întrerupt alimentarea cu energie electrică pentru transportul public.

În Liov, oraş din vestul ţării mai puţin vizat, primarul Andri Sadovi a raportat două lovituri în cadrul unui atac efectuat de un total de zece drone Shahed în regiune. Oficialul s-a referit la “un incendiu într-o instalaţie crucială”, fără a da alte detalii.

Joi, loviturile ruseşti au ucis trei persoane şi au rănit alte nouă în două sate din regiunea Zaporojie, din sudul Ucrainei, potrivit autorităţilor locale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Adrian Popa

Adrian Popa a urmat mai multe programe de formare academică în țară și străinătate, are pregătire în domeniile științe politice, relații internaționale și studii de securitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *