Media

Scrisoarea săptămânii / Către Valentin Dolganiuc: Cum poate fi calificat „prieteșugul” vostru cu Dodon și Usatîi?

În prezent, el se află în Italia, Parma. Acesta a trimis pe adresa redacției TIMPUL o scrisoare deschisă adresată liderului Platformei DA, Valentin Dolganiuc, pe care vă invităm să o lecturați.

Stimate Valentin,

Vreau să te informez că Scrisoarea deschisă, despre care ți-am vorbit la telefon ultima dată, am adresat-o pe 8 februarie, unor mijloace mass-media din republică, cu rugămintea de a fi adusă la cunoștința publicului larg. Dacă, după lectura scrisorii mele, vei trage concluzia că nu am dreptate și vei rămâne fidel convingerilor tale actuale, atunci mă voi întrista nespus de mult. Îți mărturisesc sincer că am smuls fiecare cuvânt scris din sufletu-mi tulburat de evoluția primejdioasă a evenimentelor de acasă.

Frate Valentin, ți-am prețuit onestitatea și curajul totdeauna. Îți apreciez mult dăruirea de sine și în aceste zile și nopți de iarnă alarmantă. Dar, din nefericire pentru tine și pentru neamul nostru care ne-a dat viață, cuvintele și acțiunile tale din ultima vreme nu se bazează pe un suport analitic serios și – în consecință – sunt lipsite de clarviziune politică.

Acum, vremurile sunt schimbătoare. Este în proces de schimbare și situația din Europa, inclusiv din regiunea noastră. Următorii doi-trei ani pot fi mai prielnici pentru împlinirea idealului nostru național. De aceea, datoria noastră este să evităm unele acțiuni nechibzuite, care ar dăuna idealurilor și năzuințelor noastre sfinte, înveșnicite în Declarația de Independență din 27 august 1991. Însă sunt nevoit să subliniez că această datorie nu a fost conștientizată de către toți… Cum nu înțelegi tu, scump frate întru visul cel nepieritor, că tocmai asemenea acțiuni nechibzuite desfășurați, în prezent, voi, fruntașii Alianței Civice Demnitate și Adevăr?! Căci cum poate fi calificat altfel „prieteșugul” vostru cu Dodon și Usatîi – crușevanii „sutelor negre rusești” din zilele noastre? Și cum se poate admite, în condițiile defavorabile existente, declanșarea alegerilor anticipate imediate, care îi vor cocoța pe acești doi demoni în vârful piramidei puterii de stat a năpăstuitei noastre republici?! Tu, care ai trecut prin atâtea campanii electorale, chiar să nu vezi dezastrul ce va urma în mod inevitabil după mult doritele alegeri neîntârziate?!

Fără a întra în detalii privind vina guvernanților pentru actuala situație critică din societate, vreau să menționez că următoarea bătălie electorală va fi cea mai crâncenă dintre toate câte s-au dat în Republica Moldova de la 1990 încoace. Și pentru a întra în luptă cu încredere și siguranță, este necesar, mai întâi, de organizat, de instruit și de înzestrat forțele noastre electorale cu toate cele necesare. O importanță enormă va avea și alegerea timpului prielnic, a zilei potrivite pentru confruntarea generală. Dacă vor fi respectate aceste condiții, atunci, izbânda va fi de partea noastră, atunci, clipa împlinirii idealului nostru național va fi aproape de tot.

Înainte de a purcede la lectura scrisorii mele, vreau să te asigur că cele 15 pagini scrise nu au fost destul de încăpătoare pentru a-ți înșira toate faptele, pe care le știu și le înțeleg. Din păcate, pe parcursul ultimei mele aflări la Chișinău, nu a fost posibil să ne întâlnim și să clarificăm unele aspecte ale problemelor ce ne frământă pe ambii. Având în vedere că situația din republică poate să degenereze, vreau să te invit să vii la Parma. Vino, Valentin, vino să discutăm o zi și o noapte, sau poate mai mult!… Vino neîntârziat, căci am să-ți mărturisesc gânduri foarte interesante, care sunt prea vulnerabile pe paginile unei scrisori deschise!…

Cu dragoste frățească,

Mihail Druță
Parma, 9 februarie 2016

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *