Actualitate

Se reiau consultările pentru desemnarea prim-ministrului. Timofti se întâlnește astăzi cu fracțiunea PLDM

Întrevederea va avea loc la Reședința de Stat (str. N. Iorga, 23), începând cu ora 17.30.

Președintele Nicolae Timofti a început consultările pentru desemnarea unui candidat la funcția de prim-ministru pe 9 noiembrie. Primele consultări au avut loc cu fracțiunile parlamentare ale PL, PD și PCRM. Atunci, Partidul Liberal și Partidul Democrat au pledat pentru formarea unui guvern pro-european. Partidul Comuniștilor a susținut ideea instalării unui guvern tehnocrat, cu sprijin larg în Parlament. Iar Partidul Socialiștilor a anunțat că nu va participa la consultări cu șeful statului. În cadrul acelei întâlniri, Timofti le-a cerut „să găsească consensul necesar formării unui guvern pro-european, conform voinței majoritare a cetățenilor, exprimate la alegerile parlamentare din decembrie 2014”.

Pe 10 noiembrie, Președintele Timofti a avut consultări cu un grup de deputați neafiliați, membri ai Partidului Popular European, condus de domnul Iurie Leancă. La întrevedere, șeful statului a reiterat necesitatea formării unui guvern pro-european, conform opțiunii majoritare a cetățenilor, exprimate la alegerile parlamentare din luna noiembrie 2014. Membrii grupului Leancă i-au comunicat președintelui Timofti că sunt dispuși să contribuie la restabilirea majorității pro-europene în Parlament.

Amintim că Moldova a rămas fără guvern pe 29 octombrie, când executivul de la Chișinău a primit vot de neîncredere de la Parlament. Voturile decisive au venit de la o componentă a alianței de guvernare, Partidul Democrat. Liderul acesteia, Marian Lupu declara atunci că în două săptămâni în Moldova va fi un nou guvern.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *