Actualitate

Șefa unui spital din Bălți este cercetată de CNA pentru abuz de serviciu

Potrivit informațiilor preliminare, aceasta percepea de la medici și personalul auxiliar taxe de protecție pentru a nu le crea probleme, transmite Știri.md. CNA menționează că din declarațiile unor angajați ai Spitalului reiese că șefa instituției le-ar fi acordat lunar unele suplimente la salariu, după care i-ar fi condiționat să-i restituie aceste adaosuri contra promisiunii de a nu le face probleme legate de activitatea profesională, transmite știri.md.

Sumele acumulate lunar de șefă variau între 3.000 și 10.000 de lei, iar până în prezent au fost calculate prejudicii aduse angajaților de peste 100.000 de lei. Ofițerii CNA au inițiat o urmărire penală pentru abuz de serviciu și au efectuat percheziții la biroul de serviciu al bănuitei.

De asemenea, au fost audiate mai multe persoane din cadrul instituției care, la această etapă, recunosc faptele medicului-șef și cooperează cu anchetatorii. Actualmente, femeia este cercetată în stare de libertate, urmând ca procurorii să decidă asupra suspendării din funcție a acesteia.

Dacă va fi găsită vinovată, ea riscă închisoare de până la 6 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 2 la 5 ani.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *