CSI / RusiaInternaționalRăzboi

Șeful Armatei SUA: Ucraina și Rusia trebuie să înceapă negocieri pentru a pune capăt războiului. „Victoria nu poate fi obținută prin mijloace miliatre”

Comandantul statului major întrunit al SUA, Mark Milley, întărește mesajul Washingtonul-ului că Ucraina și Rusia trebuie să înceapă negocieri pentru a pune capăt războiului, el declarând că, probabil, „victoria nu poate fi obținută prin mijloace militare”.

„Trebuie să existe o recunoaştere reciprocă a faptului că victoria militară – în adevăratul sens al cuvântului – probabil nu poate fi obținută prin mijloace militare, deci trebuie găsite alte soluții”, a declarat el, conform AFP.

De asemenea, potrivit lui Milley, există ”o fereastră de oportunitate pentru negociere”.

El a mai remarcat că refuzul inițial de a se negocia în Primul Război Mondial a agravat suferința umană și a dus la alte milioane de victime: ”Așa că atunci când există o oportunitate de a negocia, când se poate obține pacea… profitați de moment”.

De asemenea, el a estimat că armata rusă a înregistrat „mult peste” 100.000 de soldați uciși, răniți în Ucraina și a adăugat că forțele armate ale Kievului au suferit „probabil” un nivel similar de pierderi.

Declarațiile generalului american vin în contextul în care Rusia a anunțat miercuri că trupele sale se vor retrage de pe malul vestic al fluviului Nipru din regiunea Herson, un eșec semnificativ pentru Moscova și un potențial punct de cotitură în război.

Menționăm că la 6 noiembrie, administraţia americană a preşedintelui SUA, Joe Biden i-a cerut în privat Ucrainei să se arate în mod public deschisă negocierilor cu Rusia şi să renunţe la refuzul său de a dialoga cu această ţară până când Vladimir Putin nu pleacă de la putere, scrie cotidianul american The Washington Post.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *