Actualitate

Separatistul Krasnoselski este convins că regiunea transnistreană va fi recunoscută ca stat

„Liderul” de la Tiraspol, Vadim Krasnoselski a declarat că este convins de faptul că regiunea transnistreană va fi recunoscută ca stat, dar își dorește ca acest lucru că se întâmple fără vărsare de sânge. Declarațiile au fost făcute pentru mass-media din regiune.

„Am trecut prin 1992, au fost pierderi, așa ne-am apărat patria de nazism, care s-a infiltrat atunci în statul vecin. Ne e greu, dar supraviețuim, acum încă o rundă de tensiune… Orice război, oricât de groaznic ar fi, trebuie să se termine în pace până la urmă. Și suntem adepți ai păcii… Sunt convins că vom fi un stat recunoscut, dar aș vrea foarte mult ca recunoașterea noastră să fie nu prin vărsare de sânge, ci într-un mod pașnic, civilizat, prin negocieri. Deja ne-am vărsat sângele în 1992, apărând Patria noastră”, a declarat Krasnoselski, scrie Zdg.md.

De asemenea, Krasnoselski a ținut să precizeze că deși panglica Sf. Gheorghe, dar și simbolurile „V” și „Z” au fost interzise pe teritoriul Republicii Moldova, în regiunea transnistreană toate simbolurile „Victoriei” sunt „cinstite”, referindu-se la locuitorii regiunii care au purtat panglici bicolore și că dimineața a început cu ridicarea steagului „Victoriei” la Tiraspol.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Ioana Crețu

Ioana Crețu este o jurnalistă specializată în politică, economie și relații internaționale.

1 comentariu

  1. Oare ce sa declare a cest pseudopolitician rus. Transnistria trebuie neutralizata din punct de vedere militar cat mai repede. Cine a permis transferul de arme si munitii in aceasta fisie de tara e vinovat de ce se va intampla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *