Sindromul suprautilizării ocupaţionale
Sindromul este rezultatul utilizarii excesive a partii superioare a coruplui la serviciu, ar trebui de fapt sa fie denumite afectiune "profesionala" a membrelor superioare. Se recomanda cel mai bine odihna si remediile traditionale.
Medicina conventionala
Asigurati-va ca tastatura, monitorul si birou sunt asezate intr-o pozitie confortabila pentru dumneavoastra. Faceti pauze regulate si odihniti-va pana la disparitia totala a durerii. Daca persista incercati un analgezic antiinflamator fara steroizi. Medicul dumneavoastra va poate sugera sa apelati la un specialist. Dozaj: adulti – 1-2 tablete de analgezic la instalarea durerii, repetati la 4 ore daca durerea persista.
Remedii pe baza de plante
Puteti folosi ierburi antiinflamatoare: cretusca, salcia alba sau sunatoarea, sub forma de ceai. Utilizare si dozaj – folositi 2 lingurite din aceste ierburi la o ceasca. Ierburile care amelioreaza reumatismul (levantica, musetel, ienupar, rozmarin) si artrita (eucalipt, ghimbir) pot atenua efectele sindromului suprautilizarii ocupationale.
Remedii homeopatice
Arnica 6c – pentru senzatii dureroase inmuschi si tendoane, care se agraveaza de obicei la frig.
Causticum 6c – pentru tendoane inflamate, dureri violente, care se agraveaza la frig sau efort. Sindrom de tunel carpian. Persoana este idealista si are emotii puternice. Dozaj – o tableta de 2 ori pe zi, maximum 2 saptamani.
Sursa: Timpul.md