Externe

Siria: Peste 2.000 de militanți sunt concentrați la Alep, în nordul țării

”Peste 2.000 de militanți din diferite organizații teroriste și grupări ale așa-numitei ‘opoziții moderate’ sunt concentrate în regiunea Sheikh Maqsoud”, a menționat această instituție, într-un comunicat de presă.

Centrul rus pentru monitorizarea încetării focului în Siria a citat declarațiile unor civili conform cărora grupări formate parțial din din militari turci au fost semnalate la nord de Alep.

În cursul dimineții zilei de sâmbătă, armata siriană a pătruns în provincia Raqqa (nord) după ce a avansat în cadrul unei mari ofensive, susținută de ruși, împotriva militanților Statului Islamic (SI), potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Loviturile aeriene puternice ale rușilor au vizat vineri teritoriul controlat de către jihadiștii SI în zonele estice ale provinciei Hama, în apropiere de granița cu provincia Raqqa, și armata siriană a ajuns la marginea acestei provincii.

Orașul Raqqa, situat mai la est, este capitala de facto a grupării Stat Islamic în Siria și, împreună cu orașul Mosul din Irak, reprezintă ultima țintă a celor care încearcă să distrugă gruparea jihadistă.

Armata siriană fusese alungată din provincia Raqqa în august 2014

Sursa: Agerpres

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *