Actualitate

Socialism moldovenesc / ȚÎRDEA și DODON au primit BANI de la SOROS

„În cei 28 de ani de activitate, Fundația Soros-Moldova a acordat burse miilor de tineri care ulterior au devenit profesioniști remarcabili: antreprenori, economiști, jurnaliști, sociologi, inclusiv politicieni. Printre aceștia se numără și deputatul Bogdan Țîrdea care în anul 1998 a fost învrednicit cu o bursă de merit de gradul III, în sumă de 500 de lei. În același an, cu susținerea Fundației, Bogdan Țîrdea a participat și într-o vizită de studiu la Iași, în calitate de lector al Universității Pedagogice de Stat ‘Ion Creangă’”, precizează fundația într-un comunicat.

„Este regretabil faptul că unii politicieni, în scopuri îndoielnice, periodic recurg la atacuri murdare la adresa lui George Soros sau a Fundației Soros-Moldova. Aceste atacuri, în realitate, sunt o ofensă la adresa cetățenilor care, cu susținerea donatorilor, depun eforturi constante pentru dezvoltarea Republicii Moldova, prin îmbunătățirea calității serviciilor sociale și a învățământului, consolidarea comunităților, combaterea corupției sau încurajarea antreprenorialului”, a spus Petru Culeac, directorul executiv al Fundației Soros-Moldova.

Bogdan Țîrdea a atacat în repetate rânduri fundația Soros, acuzând-o, printre altele, că ar finanța actualele partide de opoziție.

DODON a primit ȘI EL BANI DE LA SOROS

Potrivit Raportului de activitate al Fundației pentru anul 1996, Dodon ar fi beneficiat de bursă de merit de gradul II – 1200 de lei, în timp ce-și făcea studiile la Facultatea de Economie a Universității Agrare de Stat din Moldova.

ARHIVA
28 aprilie 2020

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *