Război

Soldat american, martor la atacurile cu fosfor alb din Ucraina: Soldații au ars de vii ori s-au sinucis

Un american care s-a oferit voluntar să lupte împotriva Rusiei a descris măcelul pe care l-a văzut pe linia frontului din Ucraina, spunând că lupta pentru ucraineni este împotriva „răului pur”, notează CBS News.

„Oricine din Occident care cere Ucrainei să poarte doar discuții de pace, trebuie să treacă prin aceste sate. Trebuie să vadă ce li s-a făcut acestor oameni”, a spus bărbatul, care vrea să fie cunoscut doar prin indicativul său, Elvis.

„Acest lucru nu seamănă cu niciun conflict din ultimii 70-80 de ani”, a declarat el pentru CBS News. „Acest război nu este sustenabil, pentru niciuna dintre părți”.

Originar din Tennessee, Elvis a luptat în Ucraina pentru că a fost oripilat de invazia Rusiei în această țară. În timp ce se afla acolo, el a spus că a fost martor în repetate rânduri la folosirea de către forțele rusești a munițiilor cu fosfor alb – lucru pe care Rusia l-a negat anterior.

„Coboară extrem de încet, dar nu poți face nimic și pur și simplu arde tot ce atinge”, a spus Elvis, descriind un incident la care a fost martor: 20-30 de soldați ucraineni „au ars de vii”, iar unii dintre ei s-au sinucis pentru a-și pune capăt suferinței.

„Mulți dintre băieți au pistoale și îi auzeai țipând, apoi își luau rămas bun și apoi își zburau creierii”, a spus el.

Fosforul alb este o substanță chimică asemănătoare cu ceara care se aprinde instantaneu atunci când intră în contact cu oxigenul. Funcția sa principală în armament este de a arde puternic și este folosit în munițiile incendiare de către armatele din întreaga lume, inclusiv de către Statele Unite, adesea pentru a ilumina țintele ca parte a munițiilor de urmărire pe timp de noapte.

Dar poate fi extrem de periculos atunci când este folosit ca armă, provocând arsuri profunde, chiar și prin os.

„Există anumite arme pe care le-am văzut folosite pe câmpul de luptă din Ucraina care – bine, e război, înțeleg –  dacă restul lumii ar putea vedea ce cauzează, cum arată atunci când cineva moare din cauza lor, ar exista un protest mult mai mare”, a spus Elvis.

Luptătorul a spus că a fost traumatizat de experiența sa pe câmpul de luptă și că este îngrijorat că unul dintre colegii săi de luptă s-ar putea sinucide din cauza a ceea ce au trăit împreună.

Dar el crede că lupta Ucrainei împotriva invaziei Rusiei este un război corect. Și dorește să se facă mai mult pentru a opri conflictul.

„Dacă China ar invada SUA, ipotetic, ar dărâma Los Angeles, ar dărâma Seattle, Portland, ar masacra mii de oameni, credeți că SUA ar da pur și simplu în judecată pentru pace? Nu”, a spus el.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *