Actualitate

Sondaj / Chișinăuienii și bălțenii vor primari ca la Orhei

Fiind întrebați ce așteaptă de la viitorul primar de Chișinău, mai mulți locuitori ai capitalei au cerut ca acesta să „consulte și să preia experiența primarului orașului Orhei”.

Și bălțenii așteaptă un primar care să facă cel puțin cât a realizat Ilan Șor. Astfel, aceștia au răspuns în mod expres că vor ca viitorul edil „să organizeze magazine sociale și cantine pentru păturile social vulnerabile ca la Orhei”.

În plus, atât chișinăuienii, cât și bălțenii așteaptă ca primarul care va fi ales în urma scrutinului din 20 mai să rezolve anume acele probleme cărora la Orhei li s-a acordat o atenție sporită în ultimii ani – drumuri mai bune, îmbunătățirea alimentației în grădinițe și școli, eficientizarea administrației locale, etc.

Cercetările de teren, în cadrul sondajului „Influența schimbărilor instituționale asupra comportamentului electoral al cetățenilor din municipiile Chișinău și Bălți în preajma alegerilor locale noi din 20 mai 2018”, au fost efectuate în perioada 21 aprilie – 2 mai 2018, în Chișinău pe un eşantion de 1182 respondenţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a municipiului Chișinău, cu o eroare maximală de 2,8% și în Bălți pe un eşantion de 600 respondenţi, reprezentativ pentru populaţia adultă a municipiului Bălți, cu o eroare maximală de 4,0%.

Sursa: Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *