Actualitate

(SONDAJ) Igor Dodon și Maia Sandu sunt favoriții cursei prezidențiale

(UPDATE 13.17) Astfel, la întrebarea dacă alegerile prezidențiale ar avea loc duminica viitoare, 27% dintre respondenți au răspuns că ar vota cu Igor Dodon, iar 9,3% la sută – cu Maia Sandu, cei doi urmând să se confrunte într-un al doilea tur al scrutinului prezidențial.
În opțiunile de vot ale persoanelor intervievate urmează liderul Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase – cu 8%, președintele PD, Marian Lupu – cu 7,5% și candidatul „Partidului Nostru”, Dmitri Ciubașenko cu – 5,6 la sută, titrează radiochisinau.md.

Dacă în turul doi ar accede Maia Sandu și Igor Dodon, ultimul ar fi susținut de 40,8% dintre respondenți, potrivit BOP. Peste o pătrime din persoanele chestionate nu au exprimat nicio optiune de vot pentru alegerile prezidențiale din 30 octombrie. Sondajul a fost realizat în perioada 6-16 octombrie, pe un eșantion de 1109 persoane și are o marjă de eroare estimată 2,9%.


(Știre inițială) Astăzi este așteptat un nou Barometru al Opinie Publice (BOP) realizat de Institutul de Politici Publice, posibil ultimul înainte de primul tur al alegerilor prezidențiale din 30 octombrie.

Miercuri, compania „Intellect Group” a dat publicității un nou sondaj de opinie, al patrulea în cursul campaniei electorale, care arată că liderul socialiștilor Igor Dodon rămâne favoritul clar cu 31,4% din internțiile de vot. Este urmat de lidera PAS, Maia Sandu (între timp candidata unică a așa-numitei opoziții anti-oligarhie) cu 14,8% din intențiile de vot și liderul democrat Marian Lupu, 13,9%. Andrei Năstase, liderul Partidului Platforma „DA” se clasează pe locul patru cu 9,3%. Sondajul a fost realizat între 10-16 octombrie, perioadă în care s-a anunțat că Andrei Năstase se retrage și o va sprijini pe Maia Sandu . Cum însă decizia nu este oficială, numaio mică parte din electoratul său, mai exact 3,3%, a migrat spre Maia Sandu, spune Ian Lisnevschi, directorul companiei. 

sursa: europalibera.org/radiochisinau.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *