CSI / Rusia

Șovăiala „țarului” Putin: Noile teritorii anexate de la Ucraina nu apar pe harta Rusiei, publicată pe site-ul Kremlinului

La o lună și jumătate după ce Rusia a anunțat anexarea teritoriilor capturate ale regiunilor ucrainene din Donbas, Herson și Zaporojie, acestea nu au apărut pe harta Federației Ruse publicată pe site-ul Kremlinului.

În plus, aceste teritorii nu sunt disponibile pe portalurile web ale Consiliului Federației și ale guvernului rus. Harta arată 85 de entități teritoriale, inclusiv Crimeea anexată, transmite Ziare.com.

harta

În 2014, peninsula Crimeea a fost adăugată pe harta de pe site-ul Kremlinului la trei zile după ce președintele rus Vladimir Putin a semnat documentele de anexare pentru regiune. Modificarea corespunzătoare a fost înregistrată și pe site-ul camerei superioare a Parlamentului Rusiei.

De la anunțul anexării teritoriilor ocupate ale regiunilor Donbas, Herson și Zaporojie, armata rusă a reușit deja să piardă controlul asupra unor așezări atât de importante precum Liman și Herson.

Hersonul a fost singurul centru regional pe care trupele ruse au reușit să-l ocupe după invazia pe scară largă a Ucrainei în februarie a acestui an.

Putin a ignorat predarea Hersonului de către armata rusă. Retragerea trupelor ruse pe malul stâng al regiunii Herson nu a fost anunțată pe site-ul Kremlinului, președintele rus nu a făcut nicio declarație în acest sens.

Între timp, în mass-media rusă, știrile despre Herson sunt prezentate într-un mod voalat și simplificat. Între timp, analiștii occidentali cred că Forțele Armate ale Ucrainei nu se vor opri la Herson. Următoarea țintă pentru armata ucraineană este Melitopol.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *